Om oss
Det här är Husmor Lisa
Lisa Lönner är kock som skapar mat efter vad säsongen ger. Lisa odlar egen råvara i trädgården, plockar i skogen och köper från bönder i trakten. Hon lagar välsmakande mat i sitt professionella kök byggt i villan vid vattnet på Resarö i Stockholms skärgård. Lisas familj har alltid ordnat stora middagar.
Husmor Lisa är civilekonom från Handelshögskolan och f d trendanalytikern som bestämde sig för att bli kock. Hon arbetar både som entreprenör och kommunikationskonsult och ägnar sig åt sin passion sedan barnsben – matlagning, odling och säsongens inläggningar från skog och mark. Husmor Lisa engagerar sig i olika projekt i matsverige för att lyfta frågor som råvarukvalitet, att inte slänga mat och att få fram fler kvinnliga kockar.
- Handelshögskolan i Stockholm
- Kökschefsutbildningen, Restaurangakademin
- Dessertkurs med Daniel Roos
- Matens kemi, Kristianstads universitet
- Diplom i HAACP Livsmedelhygien och alkoholservering
- Diverse ledarskapskurser
25 års erfarenhet som strategikonsult och projektledare i PR- och eventbranschen, bland annat chef på Jerry Bergström AB, PR-chef på MTV Networks samt Strategic Director och byråchef på PS Communication. Lisa har gjort sin egen trendstudie Storstadsbarometern i samarbete med Nöjesguiden sedan 2005 och föreläser ofta om mat och trender.